Kirjaudu Rekisteröidy

Kirjaudu sisään

Käyttäjänimi *
Salasana *
Muista minut

Luo käyttäjätunnus

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.
Nimi *
Käyttäjänimi *
Salasana *
Vahvista salasana *
Sähköposti *
Vahvista sähköposti *
Captcha *

ARTIKKELIT

Tietoa Espanjassa elämiseen ja asumiseen

Joulukoristelut espanjalaisessa elämässä

torstai, 23 marraskuu 2017 16:46

Espanjalaisessa perinteessä joulun valmistelu ja koristelu aloitetaan jo marraskuun lopussa.

Joulukuusi ja koti koristellaan viimeistään joulukuun alussa ja se on koristeltuna aina loppiaiseen asti. Vaikka loppiainen on katolisessa Espanjassa tärkeämpi juhla kuin joulu, on koristelussa kuitenkin alkanut näkymään paljon tonttuja ja joulupukkeja kuten muuallakin Euroopassa. Paikalliset erot ovat suuria ja selvemmin joulupukki valtaa sijaa alueilla, joissa asuu ulkomaalaisia.

Asiakkaille kiitoksia

Yleistä on, että myös toimistoissa ja virastoissa on kuusi sekä pieni tarjoilupöytä, jossa asiakkaille on tarjolla makeita liköörejä kuten pacharán ja anis sekä usein myös paikallista brandyä. Myös mantelipohjaiset makeiset tai jouluinen turrón voivat löytyä pöydältä. Näitä on lupa nauttia omatoimisesti.

Kukka-asetelmia

Kukilla on suuri merkitys koristelussa ja espanjalainen ilmasto antaakin siihen hyvän mahdollisuuden.Jouluisissa kukka-asetelmissa näkee monenvärisiä joulutähtiä sekä amaryllis-ja havuasetelmia. Hyasintti ei ole perinteinen joulukukka Espanjassa, mutta turistien myötä myös niitä on tullut tarjolle.

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

Uusimmat

 • Viikonlopun menovinkit 24.11.-26.11.2017
  torstai, 23 marraskuu 2017 16:57
  Espanja.Comin toimitus keräsi mielenkiintoisimmat menovinkit tulevalle viikonlopulle. Syksylläkin tapahtuu joka puolella Espanjaa ja teemoja on kaikille. Laita meille vinkkiä tulevista kiinnostavista tapahtumista!
  Lue lisää...
 • Joulukoristelut espanjalaisessa elämässä
  torstai, 23 marraskuu 2017 16:46
  Espanjalaisessa perinteessä joulun valmistelu ja koristelu aloitetaan jo marraskuun lopussa.
  Lue lisää...
 • Andalusian oppilaat heikoilla PISA-pisteissä
  torstai, 23 marraskuu 2017 16:31
  Marraskuussa julkaistuissa PISA-testeissä mitattiin peruskoulujen oppilaiden ongelmanratkaisutaitoa ryhmässä. Suomen ja Viron oppilaat saivat ​testissä ​hienot tulokset. Espanjassa alueelliset erot olivat suuria. Heikoimmin pärjäsivät oppilaat Andalusiassa ja Extremadurassa.
  Lue lisää...
 • Black Friday kiinteistömarkkinoilla
  torstai, 23 marraskuu 2017 09:25
  Joulumyynnin raju lähtölaukaus Black Friday tuo alennukset myös kiinteistömarkkinoille. Alennukset jatkuvat usein vuoden loppuun asti.​ ​Pankit kuten Bankia, Cajamar, Casaktua ja Sareb pyrkivät realisoimaan myymättömiä kiinteistöjään ja antavat alennuksia asuntojen lisäksi myös autotalleista, varastoista, liikehuoneistoista ja teollisuushalleista.​ ​Alennuskampanja tuo perinteisesti alennuksia kiinteistön hintoihin, mutta myös​ muunlaisia​ lisäetuja​. Ostaja saattaa saada…
  Lue lisää...
 • Fuengirolan uusi seurakuntakoti on avattu
  keskiviikko, 22 marraskuu 2017 18:27
  Video
  Monen vuoden ja mutkan prosessi alkaa olla loppusuoralla. Uusi tilava seurakuntakoti on valmis ja toiminta on alkanut.
  Lue lisää...

Facebook